Το καφεκοπτείο

Ήταν το 1950, όταν σε ένα μπακάλικο της τότε εποχής, ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη ξεκινά να ψήνει καφέ για τις ανάγκες της γειτονιάς. Με λιγοστές γνώσεις για το καβούρδισμα αλλά με πολύ μεράκι και επιμονή, αρχίζει να πειραματίζεται με διάφορες ποικιλίες όσο αφορά τις απαιτήσεις και τον χειρισμό τους.

Δημιουργεί σιγά σιγά τα πρώτα του χαρμάνια, έχοντας σαν γνώμονα την αρμονική ένωση ποικιλιών, τελείως διαφορετικών μεταξύ τους, που όμως καταλήγουν να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς του πελάτες στις γειτονιές της Νάουσας.

Σε αυτό το περιβάλλον γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κωνσταντίνος Μπισούκης, κληρονομώντας από τον παππού του τις συμβουλές και τα μυστικά του καβουρδίσματος, τα αρώματα του σωστά ψημένου καφέ και φυσικά το πρώτο εκείνο ψηστήρι.

Έχοντας αυτήν τη σημαντική παρακαταθήκη, ξεκινάει τους δικούς του πειραματισμούς στη δημιουργία χαρμανιών (blends) και στην εύρεση των ιδανικών συνθηκών καβουρδίσματος έτσι ώστε η κάθε ποικιλία να μπορεί να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της.

Σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας έρχονται με τον καιρό και ορισμένες διακρίσεις ως ανταμοιβή της αγάπης για το μεράκι πίσω από το ψήσιμο και το άλεσμα του καφέ…

– 2006, Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Barista

– 2008, Καφές στο μπρίκι, 2η πανελλήνια θέση

– 2009, Καφές στο μπρίκι, 2η πανελλήνια θέση

– 2011, Καφές στο μπρίκι, 1η πανελλήνια και 3η παγκόσμια θέση (Maastricht, Ολλανδία) με barista τον Κώστα Αράπογλου.

– Φεβρουάριος 2011, θέση κριτή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καφέ υπό την αιγίδα του S.C.A.

Σε αυτό το φιλόξενο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί το 2014 ο κ. Κώστας Τόμτσης, γεωπόνος ΑΠΘ, με εξειδίκευση στον ποιοτικό έλεγχο και την επιλογή του φρέσκου νωπού προϊόντος. Δίνοντας ακόμα περισσότερα κίνητρα στην βελτίωση των προιόντων του καφεκοπτείου μας.

Για το λόγο αυτό επιμεληθήκαμε με ιδιαίτερη αγάπη και προσοχή το χώρο του καφεκοπτείου μας στην Νάουσα επί της οδού Χατζηγρηγοριάδη κατά την ανακαίνησή του, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με την κουλτούρα του καφέ και την συστέγαση ενός κλασσικου Καφέ-Καφετέριας. Ήταν τότε που ξεκίνησε και η υλοποίηση του Roasting Concept που πλέον δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν στην δημιουργία ενός χώρου στην δική τους επιχείριση που θα αγκαλιάσει το Τρίτο κύμα καφέ σε όλες του τις διαστάσεις.

Από τότε έως και σήμερα, σχεδόν 70 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να εξελίσουμε και να προτείνουμε μοναδικές ποικιλίες καφέ και ροφημάτων προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσουμε την κουλτούρα της γευσιγνωσίας του καφέ μέσω της σύστασης του ξεχωριστού μας Roasting Academy αλλά και να αποστείλουμε τα ξεχωριστά μας προιόντα σε όλη την Ελλάδα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.